Doba krize u potpunosti je promijenilo način i važnost naše komunikacije. Tek sada vidimo koliko su male, jednostavne stvari koje uzimamo zdravo za gotovo važne. Na kraju krajeva, tek sada vidimo koliko nam zaista malo treba da budemo zadovoljni.

I sada imate mogućnost svakih pet minuta provjeravati medije i društvene mreže, pratiti svaku novinsku konferenciju, reciklirati informacije različitih izvora. I dozvoliti si da se uhvatite u opasnu mrežu niza loših, katastrofičnih i depresivnih informacija. Ne predlažem da zabodete glave u pijesak. Predlažem da birate koje informacije su bitne i čine vaš život boljim.

Nesreća je izbor. Baš kao i sreća. Da biste preskočili niz koji vas može u samo nekoliko minuta dovesti do vrata ozbiljnog nezadovoljstva, dovoljno je svoj unutarnji dijalog poput fantastične izmišljotine katapultirati naprijed ili otraga.

I zato:

  1. Razmislite kako će vaš život, svakodnevica i rutina izgledati za godinu dana. Hoće li biti važno išta od onoga što se sada čini važnim. Umjesto širenja i gomilanja loših vijesti, zagledajte se u sebe, svoje bližnje i nove mogućnosti. Sve te knjige, virtualne edukacije i zaboravljeni hobi konačno su došli na svoje. Razmislite koliko sreće imate da ponovno možete sami sa sobom biti na jutarnjoj kavi u izolaciji u kojoj, ako ne želite, ne trebate nikome izvana dozvoliti utjecaj na vaše misli.
  2. Razmislite kako je vaš život izgledao prije godinu dana. Sigurno ste u to vrijeme doživjeli, ostvarili ili materijalizirali stvari za koje ni u ludilu niste mislili da možete. Možda ste godinu dana stariji, ali sve što se činilo nemoguće, danas vam je sigurno već rutina. To samo znači jedno. Način na koji razgovarate sa sobom i vaša očekivanja određuju vašu budućnost i vašu sadašnju stvarnost.

I na kraju, ružno, ali stvarno i jednostavno: ne širite loše vibre, ne podržavajte komuniciranje bespomoći i crnila. Ako u svojih 20 četvornih metara možete uživati u glazbi, mirisu prve jutarnje kave i nestašlucima ljubimca, bolje vam je nego svima koji se trenutno bore za ozdravljenje. Cijenite to i budite sretni.

Sreća je izbor.

 

Odgovori