. Arena je puno šira od stadiona, a jedino je pitanje: KADA STE ODLUČILI SEBI BITI NAJSTRASTVENIJI NAVIJAČ?

Jeste li sami sebe pohvalili u doba krize i pandemije? Jeste si zastali i priznali koliko ste se promijenili nabolje? Jer, iskreno, svi koji su bez velikih emotivnih potresa preživjeli izmijenjenu stvarnost imaju pravo na prsa staviti najsjajniju medalju, bila ona od čokolade ili platine. Zato nemojte prekinuti sami sebi biti navijač, motivator i prijatelj. Činite ono što činite za druge i bit ćete zadovoljniji i uspješniji. Zato predlažemo da odaberete jedan od nekoliko malih komunikacijskih rituala koji mogu poslužiti za osnaživanje.

  1. Pronađite autentičnu afirmaciju. – Izmislite, složite, kreirajte vašu NAJMOĆNIJU afirmaciju koju ćete izgovarati kada vam je potrebno dodatno osnaženje. Svi navijači imaju svoju, pa zašto i vi ne biste osmislili jednu? Možete je napisati i na ekran računala ili na kalendar. Nešto jednostavno, moćno i vama blisko što će biti osobni eliksir osnaženja.
  2. Stvorite svoj mentalni prostor. – Svakog jutra ili večeri ili u stanci za ručak odvojite svoje vrijeme. Baš baš svoje. Ne vrijeme za provjeru jesu li klinci napisali zadaću, već vrijeme da radite ono što vas veseli i što nije povezano s nikakvom konkretnom dobiti u klasičnom smislu. To mora biti samo vaš ritual i vaš trenutak kada ćete u miru, sami sa sobom, razgovarati o budućnosti ili ni o čemu. Odabir je na vama.
  3. Otpustite. – Toliko se trudimo kontrolirati sebe i druge da smo zaboravili koliko je nužno − pustiti. Povremeno jednostavno pustite misli da odlutaju tamo gdje same žele. Pustite noge da vas odvedu u prostore u kojima još niste bili. Otpustite potrebu za vječnim planiranjem barem jednom mjesečno i samo pokažite vjeru u magično. Sami sebi dozvolite čaroliju, neočekivano, šašavo. Mi smo prerano odrasla djeca koja toliko toga još moraju saznati. Dozvolite si to. Redovito. Poput navijača koji nikada neće prijeći u protivnički klub! Bez obzira na cijenu.

 

 

 

Odgovori