Pobjede postoje zbog nas……. i slavlja

Pouzdajte se u sebe

Samopouzdanje je jedan od glavnih sastojaka za recept uspjeha. Bez obzira na to želite li biti uspješni u poslovanju ili imati ispunjavajući privatni život, samopouzdanje će vam pomoći. Uvijek postoji mogućnost da ga dodatno pojačate, a da to ne bude na štetu drugih. Na kraju krajeva, samopouzdanje nije nešto što je konstanta. Često nam životne oluje žezlo moći otmu iz ruke kako bi nam poniznost pokazala put. Zato je dobro znati što vam može pomoći da se osnažite i ohrabrite.

POZITIVNA KOMUNIKACIJA SA SOBOM

Tijekom dan komuniciramo svjesno sa svima. Najmanje svjesnosti zapravo ulažemo u komuniciranje sa samim sobom. Osjetite kada sebe gurate u nemotivirano i negativno osuđivanje, preispitivanje, programiranje. Ojačajte se dobrim afirmacijama, nekom moćnom glazbom ili videom. Nabildajte svoju mentalnu i emotivnu kondiciju podupirući ono što vas može nositi kroz dan. Svjesno odaberite ne misliti ono što vas ne podržava u vašem najboljem izdanju. To je brz, jednostavan i učinkovit način da se osjećate dobro.

POZITIVAN FIZIČKI STAV

Ljudi bez samoopouzdanja obično imaju defokusiran pogled, pogrbljena leđa i sporije kretnje. Za više života i energije krećite se brže, otvorenije i slobodnije. Tijelo utječe na um jednakom snagom kojom i um utječe na tijelo. To zbog prirode posla, koja je odavno zanemarila fizičko kretanje, danas mora biti prioritet. Nećete se osjećati samopouzdano i moćno ako vam i tijelo nije u takvom stanju bez obzira na to koliko se trudili. Brza šetnja, kratki intenzivni trening, bicikliranje povremeno će učiniti više za mentalno zdravlje nego bilo koja druga, fizički pasivna praksa. Zato je odlično koristiti afirmacije i  fizičku rutinu kako biste se brzo doveli u dobar osjećaj.

SLAVLJE

Ako se dulje vrijeme osjećate nesigurno, vrijeme je da pristanete slaviti svaku malu pobjedu. Sve što doživimo kao propust ili promašaj, zaista može trajno narušiti naše samopouzdanje. Kod ponovnog oživljavanja naše izvorne snage dobro je slaviti naše pobjede jer se time foksuiramo samo na postignuća. Takvi mali koraci, koliko vam god izgledali nevažni, bit će ključni za vraćanje autentičnosti i snage. Svi povremeno izgubimo kompas, žar i fokus. I većina nas nađe svoj put da se vrati tamo gdje misli da pripada. Zašto onda ne bismo sami sebi bili i kapetan i posada i obala? Kad već možemo!

 

Odgovori