Bez vjere u bolje teško da možemo pronaći dovoljno motivacije za dalje. I dobro da je tako. Zato je važno provjeriti da li zbog komfora ili dosade samo kopirate svoje životne ciljeve iz godine u godinu.

Ukoliko osjećate da je tako, ovi sada već dugi dani su savršeni da se jedno poslijepodne zaputite u pustolovinu potpunog rekreiranja vlastitih ciljeva. Nježno i postojano, ali bez kopiranja!

Ciljevi trebaju biti i specifični, i mjerljivi, i realni, ali nemojte zaboraviti da bi trebali biti i ispunjavajući i motivirajući. Uključite srce, a ne samo razum. Nekoliko isprobanih pomoćnih alata za dodatnu motivaciju oplemenit će ciljeve novom energijom.

  1. NOVA MJESTA – Kretanje nam možda jeste ograničeno, ali nije sve u organiziranim aranžmanima. Posjetite mjesta koja ste već dugo htjeli vidjeti, a niste stigli. Upoznajte nacionalne parkove, staze za hodanje, gradove na obali koji su oaze mira, a ne turističke gužve. Dozvolite si nove krajolike. Zdravo je za tijelo, a um će se revitalizirati.
  2. NOVE VJEŠTINE – Komoda koju ste željeli renovirati, nordijsko hodanje na koje ste se trebali upisati, elektronički edukacijski materijali koji vam stoje u kompu već godinama čekaju za idealan trenutak. Sada je vrijeme da iskočite barem korak iz zone komfora i pokušate s nekim sasvim novim pomakom. To će donijeti benefit ne samo za vašu figuru ili dizajn prostora već će stvoriti dodatnu kreativnost u svim poljima. Isprobano djeluje.
  3. NOVA IZNENAĐENJA – Bez obzira na mrežu, elektroniku i sve online alate učinite ono što već dugo niste. Ljudima koji vaš život oplemenjuju i čine boljim napišite pisma, čestitke, zahvale, razglednice. Mogu se kladiti da to niste radili godinama. Baš zato učinite promjenu koja može kod drugih potaknuti toliko dobrih stvari. Oni će se iznenaditi, a vi ćete fokusirano razmisliti o puno vrijednih i nezamjenjivih trenutaka koje ste imali u životu. Mala samoanaliza kako bi uočili koliko smo sretni što imamo one koji nas vole.

I tek onda odlučite što će ove godine biti vaš cilj. Ne mora biti spektakularan i impozantan, ali mora biti vaš. Originalan, privlačan i ostvariv 😉

 

Odgovori