Lice je naš najbitniji komunikacijski centar. Na njemu je najviše osjetila koja su važna u neverbalnoj komunikaciji. Ono zaista jeste centar slanja, primanja i doživljaja. Zapravo se sve vidi na našem licu. Ukoliko želimo i znamo pročitati poruke.
Zato je jedan od najjednostavnijih alata za uspostavljanje dobre komunikacijske osnove upravo osmjeh. Ne namješteni, ne prenaglašeni već jednostavan, otvoreni osmjeh. Možete izabrati iz velike palete osmjeha koja prema znanstvenim istraživanjima sadrži preko 1800 vrsta. A vi ste sigurno poput mene mislili da imate tri osnovna koja možete razlikovati. Puno je zemalja u kojima se osnovni kontakt i ne može uspostaviti ukoliko nije začinjen osmjehom. Pa zašto u taj popis ne bi uvrstili i Hrvatsku.

Osmjeh će vam uvijek pomoći ukoliko želite postići ozračje ljubaznosti i uljudnosti. Jer temelj dobre komunikacije treba biti spremnost da pokažemo naše emocije, ali i prihvatimo emocije drugih ljudi. Osjećaji svakog čovjeka zapravo su najveća vrijednost komunikacije. Osmjeh je u tom sustavu jedan od najvažnijih simbola govora tijela.

I zato, probajte sasvim bez razloga i jedino zbog vlastite igre u idućih nekoliko dana uputiti osmjeh upravo onim osobama koje vam na prvu izgledaju tužno, ljuto, zavidno, zločesto. Neke od njih ćete iznenaditi, a druge ćete pridobiti. Jer mi zaista ništa ne znamo o situacijama i unutarnjem svijetu onih koji nas okružuju. A osmjeh može biti jednostavan ključ da nešto saznamo.

Na kraju krajeva kada se smijete na vašem licu pomiče se oko 17 aktivnih mišića. Kada se mrštimo moramo ih aktivirati više od 43. Nije li onda jasno što nam je priroda željela poručiti? Iako u današnjem svijetu različitih kozmetičkih tretmana nije problem zadržati mladoliki izgled, jedini prirodni botoks zapravo se nalazi u nama. Odluka da kroz život idemo sa osmjehom na licu, vjerujući da će sve što želimo uvijek završiti dobro. Kako jednostavan i brz laserski tretman!

Odgovori