Proljetno čišćenje ili kako iskoristiti svoja uvjerenja u svoju korist

Uklanjam oko sebe i u sebi sve ono što me ne podržava.“ Tako je zvučala rečenicu koju sam neumorno 365 dana ponavljala u jednoj od meditacija nadajući se da je i samo izgovaranje dovoljno da sve prepreke nekim čudom nestanu. Dok nakon puno puno puno ponovljenih čarobnih rečenica nisam shvatila koje pitanje si postavljam – ŠTO JE TO UNUTAR MENE ŠTO ME NE PODRŽAVA?! Kako glupa pretpostavka! Pa ja sam sebi baš super potpora. Nije moguće da je unutar mene nešto što me ne podržava. A moguće je! Itekako je moguće.

Svatko od nas pokrenut je našim mislima, riječima i akcijama. One su uvjetovane našim vrijednostima i uvjerenjima.

Vrijednosti jesu ono što nam je važno poput slobode, sigurnosti, ljubavi, ali uvjerenje su stvari za koje mi mislimo da su istinita. I da! Ona neki puta nisu  u potpunosti na našoj strani. Uvjerenja nas mogu ograničavati ili podržavati obzirom na to koliko su duboku usađena u naš sustav. Ono što smo si dužni je tu i tamo provjeriti nije li došlo vrijeme proljetnog mentalnog čišćenja. Uzmite si vremena za sebe i provjerite U ŠTO TO VJERUJETE, A DA VIŠE NIJE PODRŽAVAJUĆE ZA VAS. Neće biti lagano jer postoji ozbiljan set uvjerenja kojih nismo niti svjesni, a ipak upravljaju našim ponašanjem. Puno smo ih usvojili u dječjoj dobi pa pri PROLJETNOM ČIŠĆENJU provjerite da li je ono što ste smatrali ispravnim i istinitim uistinu i danas relevantno. Dobro će nam doći i kratki podsjetnik na korake u analizi;

  1. Usporedite svoje akcije sa uvjerenjima koja imate i provjerite da li svoju energiju, vrijeme i ostale resurse ulažete u nešto što nam se samo čini važnim ili je bilo važno u nekom prijašnjem životnom ciklusu.
  2. Razmislite zbog čega vam je nešto bitno? Vratite se do onog trenutka u kojem ćete i sami osjetiti da ste našli odgovor koji je u potpunosti u skladu sa današnjim okruženjem. Ne bojite se promjena.
  3. Nađite način da ispunite vašu vrijednost, a da to u isto vrijeme bude i korisno za vašu okolinu.

I razgovarajte i s ostalim o njihovim vrijednostima jer to rijetko činimo. Ukoliko želite posudili i neka univerzalna PODRŽAVAJUĆA uvjerenja preporučam slijedeća;

Uvijek ste više od onoga što mislite da jeste.

Svatko od nas već ima sve potrebno za uspjeh.

I sretno……… čišćenje.

 

DODATNI TRIK; Pogledajte tu i tamo u svaki kutak svojeg mentalnog stanja, svojih emocija i ponašanja. Počistite ono što vam zamućuje pogled i držite se ohrabrujućih uvjerenja. To je najmanje što možete učiniti za sebe.

 

Odgovori