Za sebe sigurno mislite da ste dobar poslovni komunikator? Ako ste tako mislili i 2020, a niste se preispitali, velike su šanse da su se stvari promijenile. Dobra poslovna komunikacija zaista je osnova uspjeha. Međutim, uspješni se uvijek trude biti još bolji pa to nemojte zaboraviti.

 

Jer dobre komunikacijske vještine mogu poboljšati vaše planiranje, promociju posla, ali i kreativnost vašeg tima. Ako vam je cilj biti pravi majstor poslovne komunikacije sigurno morate;

 

NE BOJATI SE IZAZOVA – Umjesto da izbjegavate konfliktne situacije ili osobe shvatite to kao trening. Vježbajte razumijevanje, slušanje i argumentiranje i to upravo u situacijama koje vam nisu tako drage. To je jedina prilika da stvarno rastemo.

 

SKRATITE SVE ŠTO MOŽETE – Ljudska pažnja se jako promijenila. Zato budite koncentrirani i koncizni. Ljudi vas prestaju slušati ukoliko je vaša poruka previše duga ili nevažna. Držite se onog najvažnijeg i poradite na jasnoći svoje poruke. Bez obzira pričamo li o pisanoj ili usmenoj komunikaciji.

 

POKAŽITE POŠTOVANJE – Poštovanje je odlična osnova uspješnog razumijevanja. Jer ukoliko je netko odvojio vrijeme za nas, sigurno smo mu važni. Zato probajte zapamtiti detalje o osobi s kojom komunicirate, budite posvećeni i zovite je imenom. To će puno bolje stvoriti most između vas.

 

BUDITE KREATIVNI – Budite kreativni u odabiru kanala koji koristite. Danas je normalno da koristimo sve online alate, ali ne zaboravite i sastanke uživo ili telefonske razgovore. Kanal koji ste izabrali govori puno i o važnosti tema, ali i o važnosti osobe koja stoji ispred vas.

Pandemija je promijenila puno stvari, ali želju da budemo zapaženi i jedinstveni sigurno nije. Imajte to na umu kada krećete u redefiniranje vaše poslovno komunikacijske zadaće.

 

Odgovori