U našem svakodnevnom životu, ali i u poslovanju često zaboravljamo na utjecaj riječi. Uspjeh se najčešće dešava upravo onima koji znaju kako nešto reći, kada to reći i kako to izraziti.

Zato sebi postavite nekoliko jednostavnih pitanja;

DAJETE LI SI VRIJEME ZA RAZMIŠLJANJE? – Na kaže se bez razloga da razmislimo prije nego otvorimo usta. To je dobar podsjetnik da ne „skačemo“ na prvu kad se od nas traži neko mišljenje ili komentar. Dajte si vremena da se misli slegnu. Puno ćete jasnije i kvalitetnije komunicirati.

JESTE LI OSOBA KOJA MRMLJA I PRIGOVARA? – Prigovaranje može ući u jako jako ružnu naviku. I može odbiti ljude od vas, a da to i ne primijetite. Ako stalno imate razloga za prigovor, fokus vam je na krivim stvarima. Odlučite da se više nećete fokusirati ne negativno i slijedite taj pravac. Kritiziranje nije najbolji put da iskoristite moć riječi. A jako je lako završiti u tom začaranom krugu.

KAKO PRIČATE O SVOJIM CILJEVIMA? – Okružite se pozitivnim osobama i promatrajte kako ćete odmah s više strasti i sigurnosti pričati o svojim ciljevima. Pričajte o postignućima i motivirajućim situacijama. Ne dajte problemima ili preprekama da budu fokus vašeg govora. I kad god možete umanjite im jačinu verbalno. Umjesto; TO SIGURNO NEĆU POSTIĆI probajte; Znam da moram uložiti puno energije u svoj san.

Učinite svoje riječi svojim najboljim prijateljima na putu ostvarenja vašeg punog potencijala. Komunikaciju ćete tako podići na viši nivo i vibrirati puno veselije. A to je dobro ne samo za vas, nego i sve oko vas.

 

Odgovori