Iskoristite svoja uvjerenja ;)

„Uklanjam oko sebe i u sebi sve ono što me ne podržava.“ Tako je zvučala rečenica koju sam 365 dana u godini neumorno ponavljala u jednoj od meditacija nadajući se da je i samo izgovaranje dovoljno da sve prepreke nekim čudom nestanu… Dok nakon puno, puno, puno ponovljenih čarobnih rečenica nisam shvatila koje pitanje si postavljam: ŠTO JE TO UNUTAR MENE ŠTO ME NE PODRŽAVA?! Kako glupa pretpostavka! Pa ja sam sebi baš odlična potpora. Nije moguće da je unutar mene nešto što me ne podržava. A moguće je! Itekako je moguće.

Svatko od nas pokrenut je svojim mislima, riječima i akcijama. One su uvjetovane našim vrijednostima i uvjerenjima. Vrijednosti su ono što nam je važno, poput slobode, sigurnosti, ljubavi, a uvjerenja su naše istine. I da! Uvjerenja ponekad nisu u potpunosti na našoj strani. Ona nas mogu ograničavati ili podržavati s obzirom na to koliko su duboko usađena u naš sustav. Ono što smo si dužni je tu i tamo provjeriti nije li došlo vrijeme proljetnog mentalnog čišćenja.

Uzmite si vremena za sebe i provjerite U ŠTO TO VJERUJETE, A DA VIŠE NIJE PODRŽAVAJUĆE ZA VAS. Neće biti lagano jer postoji ozbiljan set uvjerenja kojih nismo niti svjesni, a ipak upravljaju našim ponašanjem. Puno smo ih usvojili u dječjoj dobi, stoga pri PROLJETNOM ČIŠĆENJU provjerite je li ono što ste smatrali ispravnim i istinitim uistinu i danas relevantno. Dobro će nam doći i kratki podsjetnik na korake u analizi:

  1. Usporedite svoje akcije s uvjerenjima koja imate i provjerite ulažete li svoju energiju, vrijeme i ostale resurse u nešto što nam se samo čini važnim ili je bilo važno u nekom prijašnjem životnom ciklusu.
  2. Razmislite zbog čega vam je nešto bitno. Vratite se do onog trenutka u kojem ćete i sami osjetiti da ste našli odgovor koji je u potpunosti u skladu s današnjim okruženjem. Ne bojte se promjena!
  3. Nađite način da ispunite svoju vrijednost, a da to u isto vrijeme bude korisno i za vašu okolinu.

I razgovarajte i s ostalima o njihovim vrijednostima jer to rijetko činimo. Ako želite posuditi i neka univerzalna PODRŽAVAJUĆA uvjerenja, preporučam sljedeća:

Uvijek ste više od onoga što mislite da jeste.

Svatko od nas već ima sve potrebno za uspjeh.

I sretno… mentalno čišćenje!

Odgovori