Svi zaboravljamo s vremena na vrijeme. Uz toliko količinu informacija i događanja to uopće nije čudo. Ipak lider bi morali povremeno provjeriti da li su zaboravili komunicirati nešto krupno.

Istraživanja pokazuju da postoje tipične stvari koje jednostavno zaboravljamo jasno iskomunicirati sa timom i suradnicima.

KOMUNICIRAJTE BUDUĆNOST

Kad vodite organizaciju trebate biti ne dva, ne tri već pet koraka unaprijed. I upravo onda kada vam ide odlično razmišljati što će donijeti budućnost i kako se prema tome možete odnositi. Lider se povremeno zadovoljavaju samo komuniciranjem kratkoročnih ciljeva. Upravo suprotno. Svojem timu morate barem dva puta godišnje komunicirati viziju. Motivirano i inspirirajuće.

KOMUNICIRAJTE PROMJENE

Sve se stalno mijenja. I da ne odemo previše u pjesničke vode približit ćemo to veoma konkretno. Nije dovoljno započeti promjenu unutar tima. Lideri je moraju predvoditi i o njoj komunicirati. Često upravo lideri  to zaboravljaju u procesu promjene. Komunikacija je u tome ključna.

KOMUNICIRAJTE NOVA ZNANJA

Niti jedan profesionalni put nije nikada do kraja dovršen. Da, možda jeste napravili sve na poziciji na kojoj jeste,ali to nije kraj vašeg profesionalnog razvoja. Ili ne bi trebao biti. Učite nove vještine, okušajte se u novim područjima. Još je bitnije da svoj tim potičete da poboljša komunikaciju, soft vještine ili neke organizacijske procese. Potičite usavršavanje i vlastitim primjerom i ne sramite se to komunicirati.

Budućnost, promjene i nova znanja – teme su o kojima upravo lideri moraju komunicirati. Nemojte to zaboraviti!

Odgovori