Dobra komunikacija u poslovnom okružju zaista je ključ poslovnog uspjeha. Bez obzira o kojem se području radi, komunikacija je ključ dobre organizacijske klime. Kada bi morali točno definirati na koja područja direktno utječe možemo izdvojiti četiri ključna benefita.

DOBRA KOMUNIKACIJA SMANJUJE KONFLIKTE – Nesporazumi na radnom mjestu obično nastaju zbog osjećaja neshvaćenosti, nedovoljnog razumijevanja osnovnih postulata aktivnog slušanja i osjećaja da naše emotivne potrebe nisu zadovoljene. Zato su na radnom mjestu toliko potrebne edukacije i treninzi rješavanja konflikta. Bolje komunikacijske vještine dovode do jasnijeg izražavanja i time znatno smanjuju negativnosti i izazovne situacije.

DOBRA KOMUNIKACIJA POVEĆAVA ANGAŽIRANOST LJUDI – Komunikacija povezuje ljude i ne odnosi se samo na verbalno razumijevanje. Dokazano je da bolja komunikacija omogućava da razumijemo što druge motivira. Bolje razumijevanje naših i tuđih talenata i vještina dovodi i do boljeg povezivanja  i ugodnije radne okoline. A upravo to nas motivira da smo se skloni dodatno angažirati oko zajedničkih ciljeva.

DOBRA KOMUNIKACIJA UNUTAR TIM UTJEČE NA REPUTACIJU – Ne postoji dobar reputacijski pomak ukoliko organizacija i iznutra nije u harmoniji. Način na koji komuniciramo unutar tvrtke često se prelijeva i na naše vanjske suradnike i dovodi do stvaranja harmoničnog odnosa. Uči nas i prezentirati ideje i prijedloge na način koji osigurava potporu i motiviranost.

DOBRA KOMUNIKACIJA POTIČE INOVATIVNOST – U poticajnom okružju jednostavnije je kreirati i pronalaziti nove puteve. To može postati zaista sjajno sigurno mjesto gdje bez straha možemo predstaviti naše kreativne ideje i prijedloge. Osjećati se tako možemo jedino u poticajnoj okolini u kojoj umjesto da si čuvamo leđa imamo energije uložiti u dodatne aktivnosti.

Dapače, nije li upravo takva komunikacija bitna kako ne bi zanemarili inovacije?

U svijetu u kojem se sve mijenja iz sekunde u sekundu neka vaš interni fokus bude na komunikaciji, povezanosti i poticanju. To je sigurno ono u čemu možemo dati najviše doprinosa zajedničkom uspjehu.

Odgovori