Ono što govorimo sami sebi je važno. Pogotovo kada odlučite unijeti određene promjene u svoje navike. Ili se riješiti ograničavajućih uvjerenja. Afirmacije koje izgovaramo tijekom dana osnažuju nas i motiviraju. Zato dobro promislite u kojem smjeru želite da idu.

Današnja istraživanja pokazuju da su negativne misli izuzetno štetne za naše samopouzdanje i osjećaj ispunjenosti. Ako ih i izgovarate, samo im pojačavate djelovanje. Pa bi prvi savjet za bolji filing bio da se trudite što manje verbalizirali negativno. Čak i ako to pomislite nemojte izgovarati, ali zaista nije nužno. Kada to probate prakticirati samo par dana, vidjet ćete koliko često kritiziramo, prigovaramo ili vrijeđamo. A učinak toga je nepopravljiv.

Ukoliko pak odaberemo neke nama važne afirmacije i pozitivne rečenice s kojima ćemo počinjati dan dokazano ćemo se osjećati bolje. I ono što je još bitnije – fokus ćemo staviti na pozitivne stvari.

Svakog dana u svakom pogledu sve više napredujem – klasična je šablonizirana afirmacija, ali ako vama djeluje zašto je ne bi koristili. I to odmah na početku dana. Neka lijepa pozitivna rečenica koja će već u ranu zoru zagrijati vaš mentalni i emotivni sustav odličan je početak dana. Ukoliko niste jutarnji tim, napravite svoj set afirmacija i koristite ih navečer prije spavanja. Najgore je otići na počinak puni loše energije. Uz to afirmacije i pozitivne motivacijske rečenice možete zapisati u rokovnik, zalijepiti na post-it, uokviriti, staviti na ekran računala.

Neke od afirmacija koje možete koristiti su;

Spremna sam prihvatiti obilje.“

„Moj je um pun kreativnih i novih ideja.“

„ Otpuštam sva vjerovanja koja mi više ne podržavaju moje blagostanje.“

„ Vjerujem da će sve biti za mene dobro.“

Ili meni jedna od najdražih „Uživam u zdravlju i obilju.“

Vrijedi pokušati…..

Odgovori