Razmišljate o drugoj karijeri i najviše što vas muči je; Kako dobro izgledati na intervjuu. Intervju zaista jeste bitan dio u postupku zapošljavanja i zato nije loše pripremiti se fizički, mentalno i emotivno.

Glede fizičke pripreme još jednom ću poput papige ponoviti da je više od 50% komunikacije neverbalno. Nemojte to zanemariti i trudite se biti pristojno odjeveni u skladu sa branšom za koju aplicirate. I da… nemojte tome pristupiti ležerno jer može biti presudno.

 

Uz to postoje i neke rečenice koje ni u ludilu ne bi trebali izgovoriti. Barem ne na prvom razgovoru. Radi se o slijedećim rečenicama;

 

NE ZNAM – Naravno da nemate odgovore na sva pitanja, ali govoriti da ne znate nešto što se očekujete da znate nije dobar početak. Ako zaista ne znate odgovor, obećajte da ćete istražiti i javiti im do kraja dana. Pokažite interes i želju da pokušate pronaći rješenje bez obzira što odmah ne znate sve o svemu.

 

TRAŽIM BILO ŠTO – U takvom stavu nema ničeg što bi baš vas izdvojilo od ostalih kandidata. Uz to izgledat će kao da ste toliko očajni da bi prihvatili bilo što. Bolje razmislite i točno precizirajte kakav posao tražite i koji su vaši prioriteti. Inače bezveze trošite vrijeme.

 

JA SAM TIMSKI IGRAČ – Ovo je klasična rečenica koju su svi čuli već milijardu puta. Ukoliko ne znate pojasniti koje su vaše vrijednosti u timu, malo vrijedi što ćete se deklarirati kao timski igrač. Na kraju krajeva svi za sebe misle da su timski igrači do trenutka kada je potrebno pomoći nekome drugome. A onda se stvari i prioriteti mijenjaju. Umjesto toga recite što možete doprinijeti u timu i nadovežite se na dobre timske uspjehe koje ste imali prije.

 

ODLIČNA VAM JE FRIZURE – Možda je frizura zaista odlična, ali nije ni mjesto ni vrijeme da to govorite nepoznatoj osobi. Koliko god mislite da ste šarmantni kad dajete komplimente dobro vagnite u ovom slučaju jer bi mogli imati više štete nego koristi. Bolje se fokusirajte na svoju frizuru 😉

Odgovori