Programirajte se (ili kako dati prioritet razgovoru sa samim sobom)

Sebe uvijek možemo u nečemu poboljšati. Ukoliko nam je to cilj. A trebao bi biti jer on garantira da nam niti u ludilu ne može biti dosadno. Zato, ako ste osvijestili kako komunicirate sami sa sobom i da li ste sebi najbolji prijatelj ili vječni saboter, vrijeme je da krenemo i korak dalje. Na većinu stanja koja proživljavamo kroz dan možemo utjecati. Pročitali ste ispravno.

Nulti korak u takvom životu je da shvatite da sve što proživljavamo možemo u trenutku pojednostaviti direktnim pitanjem; Što ja konkretno mogu napraviti? Nakon toga sve ide puno jednostavnije.

Nemojte se zamarati onim što je izvan vašeg dosega ili utjecaja. Učinite uvijek 100% onoga što možete u određenoj situaciji ili problemu i budite uvjereni da je to dovoljno. Sve ostalo je čista draga i gubljenje vremena. Dakle, kada to prenesemo u okvire našeg emotivnog stanja postoji jednostavan ritual koji pomaže u tome. Koliko puta vam se desilo da vas je neka slika, miris ili krajolik u mili sekundi vratio u neko emotivno stanje. Ukoliko je to moguće slučajno,  zašto mislite da se ne može i planirano?

Želite se osjećati motivirano, ispunjeno i puni optimizma? Kada ste se zadnji puta tako osjećali? Što ste radili, u kakvom ste okružju bili, koji je pravi razlog da ste se tako osjećali? Tu scenu koju vidite i tu ispunjenost koju osjećate sada brzo vežite za neki okidač. Ono što je vama svojstveno i blisko. To može biti neka rečenica koju ćete sami sebi izgovoriti, komad nakita koji ćete uzeti ili kemijska koju ćete držati u ruci. Okidač ne treba biti spektakularan kao čarobni štapić u bajkama, ali ima doslovno isti učinak.

To pozitivno SIDRO za koje se odlučite svaki puta će vas vratiti u stanje koje je vama poželjno. Naravno ukoliko odlučite prakticirati ovu vještinu. Jer koliko god mislili da ste osebujni ili posebni postoje stvari koje su univerzalne i funkcioniraju. SIDRO kao čarobni štapić za naše sjajne osjećaje upravo je to. Univerzalno i funkcionalno. I zato ukoliko ste de-motivirani, uplašeni, bezvoljni;

  1. Sjetite se kada ste bili motivirani i uspješni.
  2. U potpunosti izazovite takvo stanje, stav tijela i osjećaj.
  3. Povežite ga s TRIGEROM koji je autetntično vaš.
  4. Vježbajte svaki dan promjenu vaših stanja.

Jer… vi jeste u potpunosti gospodar svega što mislite, govorite ili osjećate. A sad imate i čarobni štapić za to. Sretno!

DODATNI TRIK; Kreirajte svoje prekidače za dobro stanje. Vi uvijek imate ključ za to. Što češće ga koristite to ćete bolje upravljati svojim stanjima, umjesto da njima upravljaju mediji, trenutačne drame i drugi ljudi.

 

Odgovori