Čini li vam se kako jednostavne stvari imaju najbolji efekt na nas! Meni se to dešava redovito i baš zato danas pričamo o komunikaciji – hranom. Sjetite se kada smo ostali zakinuti svih uredskih proslava i rođendana. Naravno da nam je nedostajalo druženje s poslovnim kolegama uz hranu. Jer i hrana može biti odličan način da se povežemo, opustimo i uživamo.

Kakve su vaše navike uredske navike vezane uz hranu. Jeste li razmšljali koliko je važno da tim zajedno neko vrijeme u tjednu, mjesecu, godini provede upravo za punim stolom? Ako jeste pravo je vrijeme za još nekoliko prijedloga koje možete odmah implementirati.

Dobre strane zajedničkih obroka su definitivno povezivanje, dijeljenje, ali i učenje. Možete se dogovoriti da se za vrijeme zajedničkog ručka ne priča o poslu, pa upravo to vrijeme iskoristiti da saznate o svojim kolegama nešto više od klasičnih informacija. Ukoliko ste u mogućnosti da vi kreirate organizacijsku klimu predložite da jednom mjesečno uvijek netko od kolega odabere i pripremi jelo koje će prezentirati ostalima. Tako učimo i o kuhanju, ali i jedni o drugima.

Možete uvesti i zdravi petak ili slatki petak ili meksički četvrtak. Igrajte se s obiljem mogućnosti koje vam ostavlja druženje za stolom sa pićima i hranom.

Jedna od najgorih stvari koje možete napraviti bez obzira da li u uredu jedete sami ili u grupi je da imate gablec iznad tipkovnice. To ne samo da nije dobro za vas nego nije dobro i kao poruka ostalima. Mentalni odmor koji trebate dobro je prakticirati svakih nekoliko sati kako bi i mislima i tijelu dali vremena da se barem malo regenerira.

Organizirate li zajedničke obroke pripazite i na one koji imaju bilo kakvih poremećaja s hranom ili ograničenja. I bez obzira na to o čemu se radi budite svjesni da upravo takvim osobama može biti korisno da jedu u zabavnoj i pozitivnoj atmosferi.

Nisu bez vraga plemena jela zajedno. U pozadini su argumenti jači od jednostavnog dijeljenja hrane. Baš zato svoju komunikacijsku klimu unutar ureda podebljajte još i nečim slatkim. Kolačima petkom ili palačinkama ponedjeljkom. Jednostavno je i učinkovito.

Odgovori